De les

De focus aan het begin van de les is om de dagelijkse beslommeringen of hectiek even te laten voor wat het is en de aandacht naar jezelf te brengen.

De klassieke yogahoudingen (asana’s) worden stapje voor stapje vanuit een ontspannen een stabiele basishouding opgebouwd. Zo gebruik je geen onnodige spierkracht en ervaar je meer balans, rust en ontspanning in de houding zelf, waarbij de aandacht niet zozeer is gericht op het halen van de eindstand maar op wat er in het lichaam gebeurt. Het is minder ‘doen en moeten’ en meer ‘volgen en toelaten’. Ofwel mindful bewegen.

Er worden Aplomb-oefeningen gegeven om deze ontspannen en stabiele basishouding te ontdekken en te ontwikkelen.

Alle oefeningen en verschillende yogahoudingen hebben zo hun eigen specifieke effect op je spieren, gewrichten, het zenuwstelsel, organen en je stemming. Over het algemeen wordt je lijf soepeler en sterker, verbetert de energie en nemen spanningsklachten en stress af. Je vindt weer een rustpunt in jezelf.

De les eindigt met een diepe eindontspanning met behulp van o.a. savasana, een bodyscan, een korte yoga-nidra (yoga van de slaap) restorative yoga (herstellende yogahouding) of rustgevende wellness muziek.