Wie ben ik

Mijn naam is Ans Duchatteau (1959). Ik geef yogales aan kleine groepen zodat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven. Mijn lesstijl kenmerkt zich door woorden als rustig, zacht, betrokken, diepgang, intuïtief en professioneel.

Liefde voor yoga
Door stress en spanningsklachten ben ik in 2003 begonnen met het volgen van wekelijkse yogalessen. Gaandeweg ontdekte ik de heilzame werking van yoga, met name in de tijd dat ik tinnitus (oorsuizen) kreeg. Steeds was het veelvuldig beoefenen van yoga tot steun in het aanvaarden en hanteren van het onafgebroken gepiep in mijn hoofd. Hier begon mijn liefde voor yoga. Een liefde die ik graag met je wil delen.

Opleiding
De 4-jarige opleiding tot yogadocent heb ik gevolgd bij Maartje van Hooft, Amitabha te Deventer en ik ben in juni 2011 afgestudeerd. De basis van deze opleiding is Aplomb-yoga.

Aplomb is een Frans woord en betekent letterlijk in het lood, in lijn met de zwaartekracht. Fysiek gezien gaat het over het bevorderen van een natuurlijke houdingsopbouw in zowel yoga-beoefening als in het dagelijkse bewegen. Aplomb betekent ook de ervaring van rust, stabiliteit, vertrouwen, in evenwicht en aanwezig zijn in alles wat je doet. Aplomb-yoga maakt met deze kwaliteiten de klassieke hatha-yoga meer invoelbaar en effectief.

Tijdens en na mijn opleiding heb ik diverse workshops, trainingen en bijscholingen gevolgd in verschillende yogastijlen die ik ook toepas in mijn lessen. Zoals yoga-nidra, okido-yoga, dru-yoga, kahsmir-yoga, yoga en klank, een scholing AOT Adem- en Ontspanningstherapie Van Dixhoorn en restorative-yoga.

Ik ben erkend en aangesloten bij de Vereniging voor Yogadocenten Nederland (VYN).